Біографічний зріз “Вірний Україні до останніх хвилин свого життя”

 В’ячеслав Чорновіл (1937-1999) – політичний і державний діяч, публіцист, ініціатор Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року, увійшов в історію як символ української національної ідеї, як один з тих, хто сміливо виступав за захист прав людини в СРСР.  Започаткував в Україні національно-визвольний рух шістдесятників разом з І. Світличним, І. Дзюбою, Є. Сверстюком, А. Горською, М. Плахотнюком, Л. Танюком, В. Стусом, Г.   та інші.  В’ячеслав Чорновіл був одним з найяскравіших організаторів та активістів цього руху, що в 60-ті —70ті роки протистояв тоталітарному режимові, виступав за відродження України, її мови, культури, духовності, державного суверенітету. 

24 грудня 2022 року працівники бібліотеки-філії №4 Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, підготували  і провели, біографічний зріз «Вірний Україні до останніх хвилин свого життя» (85 років з дня народження В. Чорновола).

Бібліотекар ознайомила користувачів бібліотеки з цікавими фактами життя і діяльності В. Чорновола і розповіла про те, який великий внесок зробила ця відома людина для України. Всі бажаючі змогли переглянути викладку літератури «В’ячеслав Чорновіл – борець за волю України».

І те, як уся Україна нині об’єдналася і вся, від малого до старого, знайшла і сили, і час, і здоров’я працювати на захист своєї держави, свідчить про незнищенність Української Нації, Української Держави, Української Людини, Української Дитини, Української Правди, Українського Духу, Української Чести, Української Гідності! Тому для всіх нас нині, мов девіз, лунають слова В’ячеслава Чорновола: «Україна починається з тебе». Ми переможемо! Все буде Україна — така, про яку мріяв і за яку поклав життя цей Лицар Української Волі!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top