Валеологічний порадник “Бонуси й ризики спорту”

У здоровому тілі — здоровий дух.
Прислів’я.

5 квітня 2018 р. о 15.30 в бібліотеці-філії №5 (вул.Галицька,100) Івано-Франківської МЦБС відбувся валеологічний порадник “Бонуси й ризики спорту” до Всесвітнього дня здоров’я та в рамках обласної акції “Бібліотеки за здоровий спосіб життя”. Регулярні заняття спортом допоможуть почуватися краще, мати більше енергії і навіть подовжити життя. Але потрібно знати, як тренуватися з користю для здоров’я.

Бібліотекарі підготували добірку порад за допомогою газетно-журнальних статей. Дорослі користувачі бібліотеки ознайомилися з перевагами фізичної активності, в який час і скільки краще проводити активні тренування, з протипоказаннями для спортивних занять (абсолютні та відносні) з журналу “Жінка”(2017. — №11.–с.40); міфи і реальності здорового способу життя з газети “7 я” (2018.– №9,–с.5); ефективні вправи від певних недуг з газет “Здоров’я і довголіття”, “Добрий лікар”.

Для дітей корисними стали: фізична активність в перерві між навчанням, сидячи за комп’ютером, ходити босоніж або пішки, бігати через ліс чи парк. І звичайно — пити вдосталь води, менше користуватися гаджетами, здорове харчування з журналів “Барвінок”, “Куля”, “Колосок”; 7 вправ для ранкової зарядки школяра, як обрати вид спорту за темпераментом та фізичними даними (в рубриці “Наші діти” з журналу “Жінка”). Відрадно зазначити, що відвідувачі доповнювали розповіді бібліотекаря прикладами з власного досвіду заняттям спорту. Зокрема, наш постійний читач і завжди позитивна людина Геннадій Скулобатніков порадив підліткам, як почати обливатися водою, постійно бути в гарному настрою, виконувати легкі вправи в дорозі.

Відповідальна за проведення заходу Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top