Великодня мозаїка “Писанка мальована, з любов’ю подарована”

Наближається одне з найвеличніших християнських свят Воскресіння Христове, яке ще називають Великоднем або Пасхою. А Великдень в Україні завжди асоціюється з писанкою.

13.04.2022р. працівники бібліотеки-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи, 11А) Департаменту культури міської ради провели майстер-клас “Писанка мальована, з любов’ю подарована”.

На захід запросили  дітей, які змушені були покинути власні домівки, поринути у дивовижний світ писанкарства, та самим розмалювати писанку-мальованку акриловими фарбами. Завідувачка бібліотеки ознайомила дітей з історією свята та традиціями святкування Великодня, розповіла про історію писанки, про її обрядове значення та символіку кольорів.

Бібліотекарі надали дітям практичні навички  розпису великодніх яєць. Всі натхненно творили із рук юних писанкарів вийшли справді чудові витвори.

Після завершення майстер-класу кожний учасник тримав у своїх руках власне творіння писанку-мальованку, яку забрав з собою, щиро вірячи, що вона принесе родинний добробут, любов, злагоду, щасливе і благополучне життя, та найголовніше мир на Україну.

Захід було проведено в підземному переході Вагабундо де панував чудовий настрій та відчувалося наближення Великодніх свят.  

 Відповідальна за проведення Марковська О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top