Вернісаж української вишиванки “Доля, вишита на полотні”

Вишиванка – оберіг українського народу, символ здоров’я, краси та щасливої долі. Кожен українець знає, що таке вишиванка, адже це не просто одяг, а частина душі.  Історія національного вбрання українців сягає глибокої давнини. Наші працьовиті пращури завжди вміли створити справжню красу з полотна і ниток.

Щороку в третій четвер травня в Україні важлива подія – День вишиванки. 2023 року вона припадає на 18 травня. 

18.05.2023 р. о 12.00 працівники читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  провели  вернісаж української вишиванки “Доля, вишита на полотні” (до Дня вишиванки). 

В читальному залі ЦБ бібліотекарі організували виставку-вернісаж вишитих робіт та тематичної літератури “Вишиваючи минуле, творимо майбутнє”. Вишиті вироби, представлені на експозиції, з власних колекцій та гардеробів працівниць. Окремі роботи мають цікаві історії походження та використання. 

Бібліотекар Оксана Дубовська представила відеопрезентацію із коментарями про особливості орнаменту традиційної української вишиванки у різних областях України “Від Карпат до Криму вишиванка єднає Україну”.

Відповідальні за проведення заходу бібліотекарі читального залу ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top