“Весняний бібліотечник ”Чарівна сила слова”

Screenshot from 2016-04-01 11:19:2327.03.2016 року в читальному залі ЦБ (вул.П.Орлика, 5) в теплих стінах, яке пахне книгами, проект “Бібліотечник” знову зібрав творчих друзів, франківську молодь з поетичним настроєм на весняний бібліотечник “Чарівна сила слова”. Зазвичай, такі вечори відбуваються на абонементі ЦБ, але цього разу проект “Бібліотечник” святкував свій день народження.

Саме 20 березня 2014 (2 роки назад) з нагоди відзначення дня поезії на абонементі ЦБ (вул.К.Данила,16) зібралися молоді талановиті люди на так званий літературник-квартирник, який проходив в невимушеній атмосфері поетичного шапіто. Надалі такі вечори почали називатися бібліотечниками, проводились 1-2 рази на квартал і носили як тематичний, так і довільний характер.Тож, заввідділом обслуговування Кирста О.М. та співорганізатор Богдан Кирста в своїх виступах коротко ознайомили присутніх з історією бібліотечників. В залі, який ледь вміщав хлопців і дівчат небайдужих до творчості (вразила чисельність понад 60 чоловік), панував гарний настрій, добре слово, безпосередня щирість, атмосфера книги, поезії та музики.

Молоді талановиті люди (зареєструвалось їх на виступ – 25 чоловік) поділилися з присутніми новими поетичними і літературно-музичними здобутками, читали вірші улюблених поетів, інші просто слухали і спілкувалися в дружньому колі творчих особистостей в оточені книг.

На бібліотечник завітали давно відомі в цьому родиннолітературному колі майстри слова (Інга Хухра, Мілена Вітровська, Герда Соняш, Вікторія Ждан, Христина Сирх, Надя Стефанишин, Наталя Коменяк, Тарас Квітик, Христина Сирова), так і дебютанти заходу Оля Новак, Христина Гавришків,Владислав Селебренко та інші. Любомиру Виннику, як улюбленцеві публіки, працівники бібліотеки подарували книгу В.Лиса “Століття Якова”.

З певного моменту, бібліотечники набули статусу всеукраїнських, адже до нас приїжджають гості з інших міст:Чернівців, Львова, Одеси, Тернополя, Калуша і інших міст. От і цього разу завітали гість зі Львова: Вікторія Гордієнко та Богдан Кухта. Учасниця бібліотечників Вікторія Ждан навчається за кордоном (Польща), але незважаючи на це, є дуже частою гостею таких заходів і зізнається, що ми дихаємо, думаємо і творимо разом.

Родзинкою бібліотечника стала презентація спільної книги Христини Сирової і Тараса Квітика “Бачу сни”. Найактивніша учасниця презентації Христина Гавришків отримала, як приз, книгу від авторів.

Також всіх заінтригував експеримент – “театр вух”, на якому присутні були не глядачами, а слухачами і насолоджувались словом через емоційне сприймання. Не обійшлося і без музичного супроводу, адже працівники бібліотеки шукають нові підходи, щоб популяризувати любов до книги і бібліотеки. Цього разу Андрій Маврик тішив присутніх авторською музикою, а музиканти Олег Ватащук та Олександр Данилюк вразили виконанням хітів відомих виконавців, особливо зворушливо в один голос із глядачами звучали пісні Андрія Кузьменка (“Скрябін”).

Чудові фотографії вечора надали Оксана Махник, Микола Бойко, були присутні журналісти 402 каналу та школи журналістики (Ярина Семчишин).

Атмосфери загадковості та ліричності вечора додало використання мультимедіа. Програмний адміністратор, зав. інформаційного відділу МЦБ забезпечив звучання музичних треків при читанні поезіі, перегляд відеороликів і тематичних картинок на екрані, що органічно поєднались із тематикою вечора.

Запам’ятався і вразив усіх мистецький перфоменс співорганізаторів бібліотечника- Богдана Кирсти та Мілени Вітровської, який поєднував елементи музики, театру і спільно написаної поезії.

Бібліотекарем була представлена виставка “Поезії не змовкне джерело”. Бібліотека і надалі буде проводити такі бібліотечники і завжди чекає в своїх стінах на цікаві творчі особистості

Відповідальна за проведення зав. відділу обслуговування Кирста О.М., організатори Богдан Кирста та Мілена Вітровська.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top