«Вибір професії – реалізація мрій»

Дати людині щастя улюбленої праці — означає допомогти їй знайти серед безлічі доріг ту, на якій найяскравіше розкриваються індивідуальні творчі сили й здібності її особистості.
Василь Сухомлинський

Вибір професії – це надзвичайно відповідальний етап у житті людини. Важливо правильно обрати собі майбутній фах, тобто практично свій життєвий шлях. Проте зробити це не так просто – не завжди вистачає знань про кожну з професій і вміння оцінити власні здібності та можливості, виявити свої інтереси й вподобання.

16.05.2021р. у бібліотеці-філії №10 с.Вовчинець (вул.Вовчинецька, 35) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, о 12.00 год відбувалась відеопрезентація цікавих професій популярних в Україні.

Щороку перед випускниками школи постає ряд важливих питань :ким стати в майбутньому, яку професію обрати та як не помилитися з вибором і бути потрібним спеціалістом? Поради дають усі: батьки, вчителі, бібліотекарі, друзі. Хтось радить обрати престижну професію, хтось – «гламурну», хтось – прибуткову. Але рішення,  від якого залежить все подальше життя, має прийняти самостійно кожна молода людина. На це все впливають  різні фактори: заробітна плата, кар’єрне зростання, легке працевлаштування, зацікавленість, самооцінка і багато іншого.

Кожному громадянину нашої країни надано право на вибір професії. Проте це право,  як показує практика, інколи дуже важко реалізувати – не вистачає знань про самі професії, тих вимог, які вони пред’являють до особистості робітника, і умінь оцінити власні здібності, виявити свої інтереси  та схильності. 

Головне, щоб вибір людини був осмислений і базувався на трьох китах – «хочу», «можу», «треба». Адже, кінцева мета професійної орієнтації – свідомий вибір професії!

Відповідальна за проведення Мигович У.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top