“Виготовлення карти України”

У 1991 році на політичній карті світу з’явилася нова держава – Україна. Тернистим був її шлях у боротьбі за волю та незалежність. Народ, який має давню історію, культуру, здобув державу і заявив про своє право бути господарем на рідній землі. Минуло вже 28 років і сьогодні ми змушені знову відстоювати незалежність зі зброєю в руках. Життя тисяч українських синів і дочок – то безмірно велика ціна, яку платить Україна за право самостійно обирати своє майбутнє. Тому День Незалежності – не просто день народження держави, це – День пам’яті про тих, що боролись за нашу державність та поклали своє життя за Україну.

 25 серпня 2019 року у міському парку ім. Т. Г. Шевченка працівники бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради до Дня Незалежності для дітей провели майстер-клас “Виготовлення карти України”.

Бібліотекар розповіла дітям про  столицю України – Київ, Києво-Печерську лавру, Софіївський собор. Також присутні почули історію заснування інших великих міст: Львова, Чернівців, Кам’янця-Подільського, Одеси,  Харкова, Івано-Франківська та відомі пам’ятки старовини. Через усю Україну з півночі на південь протікає могутній Дніпро – одна з найбільших річок Європи. На берегах Дніпра розкинувся красень-Київ – столиця нашої держави. З півдня Україну омивають моря – Чорне й Азовське. На заході здіймаються у небо вершини Карпат, а на півдні розкинулися Кримські гори. Густі ліси на півночі – це Полісся. А далі на південь пейзаж поступово змінюється, переходячи у безкраї степи. Ось така дивовижна природа нашої України!  Тож якою є наша країна? Чи далеко з Івано-Франківська до моря, де географічний центр Європи? На ці та інші питання відповідали учасники майстер-класу.

Всі охочі долучилися до створення карти: прикрасили її портретами видатних українців, які боролися за незалежність, національними символами, рослинами-символами України та фрагментами традиційної української вишивки. Бажаючі написали побажання своїй державі у цей святковий день. Щоб присутні ще більше дізналися про Україну, бібліотекарі підготували виставку літератури “Україна – єдина країна”.  

Відповідальна за проведення Лучак Е. І., Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top