Літературна вікторина “Франкова криниця”

Іван Якович Франко – талант з талантів, новатор, титан поетичного слова та вічний борець за справедливість. Він був чудовим поетом, прозаїком, драматургом, перекладачем, громадським і політичним діячем, публіцистом, філософом, мовознавцем, літературознавцем, економістом, етнографом, перекладачем – таке поєднання в одній людині є рідкісним, а від того ще більш вражаючим.

26 серпня 2019 року працівники бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради до 163-ї річниці від дня народження Івана Франка на дитячому майданчику для юних користувачів провели літературну вікторину “Франкова криниця”.

Бібліотекар розповіла, що Іван Франко дуже любив дітей. “Життя, — казав письменник, — мені мало всміхалося, а діти були тим весняним сонячним промінням, яке зігрівало моє серце”. Саме для найменших, Каменяр написав чимало творів. Серед них майже п’ятдесят казок, Письменник сподівався, що казки прийдуться їм до смаку, розбудять їхню фантазію, викличуть сміх і роздуми, спонукають пильніше придивлятися до життя, до рідної природи. І тепер Франкові казки, вірші та оповідання не втрачають популярності в малих читачів. Це твори “Ріпка”, “Киця”, “Суд святого Миколая”, “Абу-Касимові капці”, “Лис Микита” та казки зі збірки “Коли ще звірі говорили: “Осел і Лев”, “Лисичка і Журавель”, “Лисичка і Рак”, “Лис і Дрозд”, “Заєць і Їжак”, “Заєць і Медвідь”, “Ворона і Гадюка”, “Лисичка-кума”, “Фарбований Лис”. Саме по цих творах було проведено вікторину для дітей. Маленькі читачі виявилися гарними знавцями творів письменника.

Іван Франко – геніальний письменник, який викарбував своє ім’я в історії титанічною працею та пророчими творами. Його книги – невичерпне джерело мудрості. Бібліотекарі зібрали на виставці кращі твори Каменяра, які варті уваги.
Відповідальна за проведення Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top