Виставка-досьє “ООН: з надією на мир”

З 21.10.2021 року в бібліотеці-філії №22 (с.Тисменичани, вул. Грушевського, 54) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була підготовлена і відкрита виставка-досьє “ООН: з надією на мир”.
На виставці представлена добірка матеріалів про ООН: історію створення, структуру, країни-учасники, Статут організації, її головні завдання та напрями діяльності.

Організація Об’єднаних Націй (ООН) — глобальна міжнародна організація, заснована 24 жовтня 1945 року на конференції в Сан-Франциско на підставі Хартії Об’єднаних Націй. Декларованою метою діяльності організації є підтримання й зміцнення миру й міжнародної безпеки, розвиток співробітництва між державами світу. Країнами-засновниками ООН вважається 51 держава. Серед них – Україна. Україна є однією із країн-засновниць ООН – з 1945 по 1991 рік вона брала участь в роботі ООН як УРСР, а з моменту проголошення незалежності – як Україна. Після проголошення незалежності України участь у діяльності ООН було визначено одним із пріоритетних напрямів зовнішньої політики держави. Організація фінансується за рахунок нарахованих і добровільних внесків держав-членів.
Виставка допоможе читачам більше дізнатися про Організацію Об’єднаних Націй та її діяльність.
Запрошуємо усіх охочих до бібліотеки для ознайомлення з матеріалами книжкової виставки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top