Виставка-діалог “Основний закон держави”

З 23 до 30 червня в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка,12) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради до 25-ї річниці від дня прийняття Конституції України діє виставка-діалог “Основний закон держави”.

Конституція є однією із засад єдності народу та ефективного функціонування держави. О 09 годині 18 хвилин 28 червня 1996 року було проголосовано за першу Конституцію незалежної України. У ній закріплено правові основи держави, її суверенітет і територіальну цілісність, основні права і свободи українських громадян. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищими соціальними цінностями. Конституція України містить норми прямої дії. Одним із ключових положень стала 5 стаття Конституції, згідно якої – “носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ”.

Відвідувачі виставки матимуть змогу не тільки переглянути книги та матеріали про Конституцію України, конституційне право, державну символіку, але і поміркувати над тест-запитаннями: “Хто, згідно Конституції, зобов’язаний захищати життя людей?”, “Хто є носієм суверенітету в Україні?”, “На яких засадах в Україні здійснюється державна влада?”, “Яка освіта в Україні є загальнообов’язковою?” тощо.

Відповідальна – С.П.Араджіоні.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top