Правовий формат “Наркоманія: міфи і дійсність”

Щороку, 26 червня, відзначається Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним розповсюдженням.

 24.06.2021 року о 13.00 в абонементі ЦБ (вул. К. Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради був організований і проведений правовий формат: “Наркоманія: міфи і дійсність”. В рамках проведення заходу бібліотекарка розповіла про те, що цей день був заснований в 1987 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй на знак вираження своєї рішучості посилювати діяльність та співробітництво з метою створення міжнародного суспільства, вільного від вживання наркотиків.

Наркоманія – страшна хвороба сучасного світу. Негативні явища, що породжуються вживанням наркотиків, несуть у собі велику небезпеку для людства. Необхідно пам`ятати, що прагнення до наркотиків забирає людські життя. Наркотики виснажують, руйнують психіку та здоров’я людини, роблять залежною, слабкою. Рідко наркоман доживає навіть до сорока років організм не витримує навантаження.

За результатами досліджень ООН, країна, більш як 7 % населення якої вживає наркотики – є приреченою. Така країна не має майбутнього. Сьогодні, за оцінками спеціалістів, близько 4 % жителів планети вживають наркотичні речовини. Протягом останніх років в Україні спостерігається небачене зростання наркоманії. Сьогодні наркозалежність поступово “молодіє”, середній вік людей, що вживають нелегальні наркотики, стабільно знижується.

Поширення наркоманії тісно взаємопов’язано із епідемією ВІЛ/СНІДу. Переважна більшість ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД – це ін’єкційні споживачі наркотиків. Молода людина стає перед вкрай важливим  життєвим вибором між новим відповідальним життям або передчасною смертю від наркотиків чи СНІДу. Допомогти їй в цьому виборі мають близькі люди, суспільство, соціальні служби та медпрацівники.
Міжнародний день боротьби із зловживанням наркотиків – це важлива нагода для підняття рівня інформування, особливо серед молоді, щодо негативного впливу наркотичних речовин на організм людини.

Відповідальна: Данилів Л.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top