Виставка з актуальних проблем “Шкідливі звички і їх наслідки”

Що таке шкідлива звичка та звідки вони беруться і які наслідки від них – на цю тему 31 травня 2020 р. в бібліотеці-філії №11 с. Угорники Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготовлено виставку з актуальних проблем “Шкідливі звички і їх наслідки”.

Звичка — це форма поведінки, котра в певних умовах набуває характеру потреби. Якщо звичка робить негативний вплив на організм людини, на його здоров’я, руйнує його життя — це шкідлива звичка. Серед найбільш поширених шкідливих звичок, особливо серед молодого покоління, можна віднести: алкоголізм, наркоманія, токсикоманія, куріння та багато інших.

Залежність від тютюнопаління є як фізична так і психологічна.

Чому людина починає курити?

Серед основних причин виникнення і поширення шкідливих звичок можна назвати:

— Соціальна узгодженість.

— Задоволення.

— Цікавість змушує деяких людей почати самим слідувати шкідливим звичкам.

— Відхід від фізичного стресу.

— Невміння правильно використовувати вільний час.

— Відчуження і невлаштованість у житті

Куріння є небезпечним, оскільки дим, що вдихається обпікає слизові оболонки. Крім того, в ньому міститься велика кількість шкідливих речовин (бензопірен, нітрозаміни, чадний газ, частинки сажі і т. д.). Куріння (незалежно від використовуваного препарату) підвищує ризик розвитку раку легенів, рота і дихальних шляхів, хронічної обструктивної хвороби легень (ХОЗЛ), психічних, серцево-судинних та інших захворювань. Тому найбільш поширеними наслідками тривалого куріння є розвиток різних пухлин дихальної системи. Також 90% випадків раку легенів є пов’язано саме з курінням.

Отже, для того аби попередити цю недугу слід вести здоровий спосіб життя, займатися фізкультурою (спортом), уміти розважатися та мати власні добрі звички. А головне мати мету, бажання розвиватися і шукати свій шлях у житті.

Відповідальний бібліотекар-філії №11 – Баркалов Р.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top