”Ми проти куріння – ми за здорове покоління!”

 Щороку в останній день весни, 31 травня, відзначають Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням. Свято встановлене у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я. В цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції. У сучасному суспільстві куріння є поширеною звичкою серед різних груп населення, в тому числі, серед жінок. підлітків і навіть дітей. Згідно зі статистичними даними у світі налічується близько 1 млрд. людей, які регулярно вживають тютюн. Нікотинова залежність – серйозна небезпека для здоров’я, так як,перш за все ,знижується опірність організму курця до новихзахворювань і ускладнюється перебіг вже наявних хвороб.

З метою сприяння зниженню поширення шкідливої тютюнової залежності, працівники абонементу ЦМБ Івано-Франківської МЦБС (вул. К. Данила, 16) Департаменту культури міської ради, в цей день, а саме, 31 травня 2020 року провели акцію-заклик  ”Ми проти куріння – ми за здорове покоління!”, якою закликали онлайн-користувачів відмовитись від куріння:

“Зробіть свій вибір! Відмовтеся від куріння раз і назавжди, і Ви збережете своє здоров’я, здоров’я своїх дітей і оточуючих! 

Пам’ятайте! Безпечного рівня впливу тютюнового диму не існує! Вдихання вторинного тютюнового диму (пасивне куріння) завдає такої ж шкоди  здоров’ю, як і безпосереднє вживання тютюну в будь-якій формі. 

Пам’ятайте!Куріння тютюну (як звичайних сигарет, так і кальяну) викликає психологічну і фізичну залежність і призводить до непоправних негативних наслідків для організму. Усвідомлення шкоди тютюну є дієвою мотивацією,що допомагає подолати тягу!”

Такими словами листівки- пам’ятки, бібліотекарі намагалися звернути увагу людей на згубний вплив тютюнової залежності. 

Захід підготовано для широкого коло користувачів

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top