Виставка-мозаїка “Невловима таємниця Різдва”

Наближаються Різдвяні свята, наповнені чудовими ароматами хвої, мандаринок, солом’яного дідуха, запашної медової випічки, куті та узвару. Очікування і приготування до свята не менш чарівні, ніж самі свята.

3%d1%84%d0%b1А щоб добре підготуватися до радісного і світлого Христового Різдва 2 січня 2017 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) для широкого кола користувачів відбулася презентація виставки-мозаїки “Невловима таємниця Різдва”.

Бібліотекар розповіла користувачам про звичаї і традиції святкування Різдва в Україні і у світі. На виставці можна знайти чимало збірок різдвяних історій, святвечірніх оповідань, легенд українських та іноземних авторів, колядок та щедрівок.

Щоб прикрасити свою оселю в українському стилі бібліотекарі надавали консультації з виготовлення дідухів, різдвяних павуків, ангеликів із соломки та інших різдвяних атрибутів із екологічно чистої природної сировини, а також, як самому змайструвати креативні ялиночки з паперу, ниток, макаронів, запашні — з мандаринок, кави, сіна, цукерок, тістечок еклерів і бізе. Щодо їстівних прикрас, то можна виготовити пряниковий будиночок чи медівникову ялинку.

Для тих, хто, можливо, уперше спробує самостійно приготувати 12 святвечірніх страв цікавою буде книга О. Вербинець і В. Манько “Обряди і страви Святого Вечора”. Автори у цікавій формі подають переписи призабутих, традиційних, і новітніх страв. Для любителів ароматної медової випічки стане у пригоді книга В. Манько “Медове печиво”. А в журналах “Добра кухня”, “Рецепти господині”, “Жінка”, “Дім, сад. город” господині можуть знайти безліч переписів святкових страв на будь-який смак.
Тож, створімо і ми у своїй оселі світлу, радісну, чарівну атмосферу Різдва!

Відповідальна за проведення бібліотекар Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top