Виставка-подяка: “Хай не спішать літа на ваш поріг” (до Дня людей похилого віку)

Щорічно на початку жовтня в нашій країні відзначається День людей похилого віку. І цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, але і привід до роздумів щодо подальшої долі суспільства, його культури, взаємозв’язку поколінь.  

Саме з нагоди цієї дати працівники бібліотеки-філії №2 (вул. Карпатська, 14) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради оформили виставку-подяку: “Хай не спішать літа на ваш поріг” (до Дня людей похилого віку). 

В похилому віці прийнято підводити підсумки прожитих літ. Але життя не закінчилося, кожен день приносить все нові і нові враження. Люди похилого віку, наше старше покоління – золотий фонд, який є своєріднею скарбницею досвіду та знань, і з якого можуть черпати мудрість молодші покоління.

Милосердя й увагу до людей похилого віку необхідно виявляти не тільки під час проведення певних заходів, а й щодня. Найактивніший читач у бібліотеці – це людина золотого віку. Необхідно залучати ці верстви населення до різноманітних бібліотечних заходів, пропонувати книги різної тематики, адже книга має унікальну здібність – вона лікує людські душі й  розважає у хвилини самотності.

“Сила і краса є благами юності, перевага ж старості — розквіт розсудливості”, — мовив у давнину грецький поет Демокріт.

“Старість — це та ж юність, лише в іншому вбранні”, — вніс свій акцент американський поет Генрі Лонгфелло.

“Найправильніше — поєднувати життєвий досвід старості з енергією молодості”, — уточнив великий англієць Бернард Шоу.

Відповідальна за проведення: Цібій С. О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top