Музичний вернісаж “Музика окрилює серця”

 О, музика! Яке це справді диво,

 Вона підносить в сині небеса,

Ти невагомий і летиш щасливо,

 А навкруги простори і краса.

1 жовтня у всьому світі відзначають Міжнародний день музики, який був заснований за ініціативи Міжнародної музичної ради при ЮНЕСКО. Щорічно, цей Всесвітній день, День прекрасного і дивовижного світу музичного мистецтва, відзначається проведенням чудових концертних програм за участю кращих художніх колективів, музикантів та артистів. До проведення свята музики традиційно долучились і бібліотекарі.

1 жовтня 2020 р., о 14:00,  в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся музичний вернісаж «Музика окрилює серця». З нагоди цього свята бібліотекарі підготували тематичну виставку «Музика в потоці часу». 

Відвідувачі мали змогу ознайомитися з історією розвитку музичного мистецтва, творчістю видатних українських композиторів, зокрема М. Лисенка, музикантів та артистів,  переглянути нотні збірники. Цікавим доповненням заходу стали, підготовлені бібліотекарем читального залу – Зоряною Петрик, відеодобірки популярної класичної музики в сучасній обробці: джаз, піаніно, саксофон. Перегляд  композицій подарував усім присутнім приємні емоції та насолоду, адже це і є основною метою музичного мистецтва – пробуджувати у людині найкращі душевні якості. 

Отож, нехай музика назавжди залишається супутницею нашого життя, бо жоден вид мистецтва не може зрівнятися з нею силою свого емоційного впливу на людські душі.

Відповідальна за проведення заходу Зоряна Петрик.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top