Виставка-роздум “Права і закон у нашому житті”

10 грудня –День прав людини, який відзначається в зв’язку з проголошенням Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини. Загальна декларація прав людини  проголосила рівність  всіх жителів  перед законом .Людина ,її життя  і гідність, права  та свободи визнано найвищою цінністю кожної держави. Проголошено, що всі люди рівні у своїх правах, при цьому права та свободи людини є невідчужуваними та непорушними. Вони належать кожній людині від самого народження і протягом усього життя, не залежать від волі держави, не даруються, й не можуть бути скасовані. Будь-які угоди, спрямовані на обмеження прав людини визнаються недійсними.

05.12.2021 року у бібліотеці-філії №10 (с. Вовчинець, вул. Вовчинецька 35) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була організована виставка-роздум “Права і закон у нашому житті” протягом дня.

В умовах становлення України як суверенної і незалежної правової держави все частіше піднімається питання про правове виховання громадян, адже необізнаність в системі правопорядку ,що існує в державі, заважає розумно користуватися своїми правами та уникати хибних вчинків та злочинних діянь. Усі громадяни України мають право на набуття  необхідного їм мінімуму правових знань .Книжкова виставка-роздум представлена на тему “Права і закон у нашому житті” допоможе уміло користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, адже від обізнаності молоді з правових питань залежить те. настільки ефективно молоді люди будуть вміло користуватися своїми законними правами та не порушувати законні інтереси інших.

Відповідальна: Мигович У.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top