Виставка-рєквієм “Чорнобиль – глибока рана України”

26.04.2021 року працівники абонементу ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради вшанували 35-ті роковини Чорнобильської трагедії, підготувавши виставку-рєквієм “Чорнобиль – глибока рана України” (26.04.1986 року) 8 грудня 2016 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, якою проголосила 26 квітня – Міжнародним днем пам’яті про Чорнобильську катастрофу.

Сьогодні виповнюється 35 років із моменту трагічних подій на Чорнобильській АЕС. Аварія, яка призвела до однієї із найбільших техногенних та екологічних катастроф в історії людства. Цей день поділив життя багатьох людей на “до” та “після”, залишивши по собі глибокий відбиток у пам’яті. Ця трагедія продовжується і сьогодні. Вона забрала багато життів протягом 35-ти років і продовжує забирати їх і сьогодні. Людський фактор відіграв величезну роль у цій катастрофі, тому ми повинні пам’ятати, що “мирний атом” залежить від нас. Ми повинні пам‘ятати, що від кожного його кроку і кожної дії може залежати не тільки наше життя, а ще й життя тих, хто поруч.

Аварія на ЧАЕС увійшла в історію не лише як найбільша ядерна катастрофа людства, але як і символ великої брехні, що вбиває. Недосконалість конструкції станції, порушення технологій будівництва, використання неякісних будівельних матеріалів і численні міні-катастрофи – про все це радянська влада мовчала або брехала роками, поставивши ідеологічні інтереси понад цінність життя та здоров’я мільйонів людей у всьому світі. Так само радянська влада замовчувала і намагалася приховати факт і масштаби аварії на Чорнобильській електростанції. Трагедія на ЧАЕС фактично викрила злочинну суть радянської влади та наочно продемонструвала, яка відповідальність лежить на урядах країн за життя та здоров’я людей, за долю планети і до чого може призвести дезінформація або замовчування правди.
Виставка-реквієм була доповнена роботами фотографині М.Сурмачевської – “Несе Чорнобильська мати Цю планету… Це хворе дитя …”

Відповідальна: Микитюк У. С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top