Виставка-імпульс «СНІД: не залишимось байдужими»

Поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечні ВІЛ (вірус імунодефіциту людини) і його кінцева стадія СНІД (синдром набутого імунодефіциту). Щорічно 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та рішенням Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби з синдромом набутого імунодефіциту (World AIDS Day). У всьому світі цього дня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Згадують і оплакують тих, хто вже помер або смертельно хворий, говорять про масштаби трагедії і про те, що ця чума ХХ, а тепер вже і ХХI століття загрожує існуванню людства…

З 1-8 грудня 2018 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради організована виставка-імпульс «СНІД: не залишимось байдужими».


Бібліотекарі для широкого кола користувачів підготували матеріали, які містять інформацію про це небезпечне захворювання: шляхи інфікування, перебіг хвороби, профілактику.

Головним інструментом профілактики є всебічні знання про хворобу. Обізнаність в питаннях профілактики ВІЛ-інфекції дає змогу захистити себе, зменшити шкоду від ВІЛ для особистості та суспільства.

Книги, газетні та журнальні статті допоможуть більше дізнатися про ВІЛ та СНІД, а також розвіяти чимало міфів, пов’язаних із ним. На виставці користувачі можуть знайти багато цікавих фактів і, зокрема, про червону стрічку, як символ розуміння СНІДу.
Відповідальна за проведення Мохнацька Г. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top