Виставка-інсталяцію «Радість Різдва хай всю родину теплом і світлом окриля»

1%d1%84%d0%b111%d1%84%d0%b1Як і щороку, напередодні Різдвяних свят, користувачів бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) чекало багато цікавинок, які підняли настрій і подарували чудові святкові відчуття. У читальному залі бібліотекарі презентували виставку-інсталяцію «Радість Різдва хай всю родину теплом і світлом окриля».

Різдвяно – новорічна обрядовість українців вражає своєю яскравістю, неповторністю символіки й атрибутики. Святковий дідух, солом’яні «павуки», глиняні «їжаки» різдвяний вертеп, новорічні обряди «Коза» і «Маланка», передсвяткові вірування і прикмети – всю цю інформацію можна знайти в народознавчій літературі, яка представлена на виставці.

Дуже сподобалось дітворі віртуальна подорож країнами світу, з якої присутні дізнались як святкують Різдво в інших країнах світу. Адже кожен народ має свої звичаї та традиції не менш цікаві та колоритні. Бібліотекарі у пізнавальній формі розповіли про традиції святкування Різдва в наших селах, де це свято вважалося найбільшим у році, супроводжувалося веселощами, чудовим настроєм, жартівливими забавами.

Бібліотекарі побажали дітворі, щоб Різдво Христове було багате на добро, хороший настрій та успіхи.
А завершився захід колядкою «Нова радість стала».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top