Виставка-інсталяція “Віковічна естафета Незалежності”

24 серпня Україна святкує 29-у річницю проголошення Незалежності. В цей день, 1991 року Верховною Радою УРСР був підтриманий Акт проголошення незалежності України, з якого починається історія держави України в її сучасному вигляді. Двадцять дев’ять років для історії людської цивілізації – це лише одна мить. Для України, з часу здобуття нею незалежності в 1991 році, ці роки умістили цілу епоху, наповнену подіями і процесами доленосного значення. 

Щороку український народ з великим піднесенням і гордістю святкує День Незалежності – день, який прагнули бачити мільйони українців у всіх історичних епохах. Отримати Незалежність – не досить, її треба зберегти, розвинути, захистити і передати  нащадкам.

До виставки бібліотекарі підготували мультимедійний супровід – тематичний відеоряд “Віковічне прагнення українців до волі і незалежності”.

В умовах адаптивного карантину наша бібліотека з готовністю долучилася до загальноміського святкування та урочистостей з нагоди Дня Незалежності.

З 18 до 25 серпня 2020 року в читальному залі ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради була розгорнута виставка-інсталяція “Віковічна естафета незалежності”. Провідний бібліотекар читального залу, Світлана Балабан, підготувала до виставки супровідний коментар “У вимірі незалежності” та презентувала відвідувачам серію історичних бліц-інформацій про цю знаменну для України подію. В передсвяткові дні в залі лунали віршовані привітання з Днем Незалежності, аудіозаписи патріотичних пісень, демонструвался відео з мультимедійної добірки “З Днем  Незалежності, Україно!”

До експозиції виставки була долучена ексклюзивна виставка вишивок “Душа моєї мами на полотні”. З любов’ю і емоційним піднесенням підготувала цю виставку провідний бібліотекар читального залу – Надія Каретнікова. Виставка складається з вишивок її мами – Кики Ганни Пилипівни. Неповторний колорит поліської вишивки наповнив простір читального залу світлом, любов’ю, щемливою тугою за  батьківською хатою. Мультимедійну презентацію виставки  можна переглянути за посиланням. 

Тема Незалежності України залишається актуальною дотепер, широко досліджується, обговорюється науковцями, політиками та висвітлюється в ЗМІ, зокрема в періодичних виданнях. До Дня Незалежності України працівники читального залу підготували тематичний інформаційний буклет «Незалежність у вимірі часу».

 

До буклету включено найновіші публікації з вітчизняних періодичних видань за 2019-2020 рр. Буклет розрахований на широке коло читачів: учнів, студентів, викладачів, науковців, бібліотечних працівників.

Відповідальні за проведення заходу Надія Каретнікова та Світлана Балабан.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top