Вишивана мозаїка “Вишиванка — закодована вічність в узорах…”

Щороку у третій четвер травня  відзначається міжнародне свято – День вишиванки. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції носити вишитий український одяг. В наші дні українська вишиванка є безперечним атрибутом вишуканого смаку. Вона стильно та гармонійно поєднується як з класичним костюмом, так і з повсякденним одягом. А ще нагадує, що ми – українці, пам’ятаємо та шануємо наші традиції та звичаї.

З нагоди  цього свята 20.05.2021 року на абонементі ЦБ (вул. К. Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради представили вишивану мозаїку “Вишиванка – закодована  вічність в узорах…”.

Представляючи свої вишиванки, бібліотекарі підкреслили, що вони втілюють в собі одну з основних функцій ще з давніх часів — бути оберегом, саме тому — це не тільки символ краси, молодості та наслідування, а й наш генетичний код.

Вишиванки представлені як у бібліотечному, так і у вітринному просторі, тож будуть окрасою не тільки для користувачів бібліотеки, а й жителів мікрорайону та міста.
Захід підготовлений працівниками абонементу ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top