“Вогники духовності і всеохоплюючої любові Калини  Ватаманюк”

25.01.2022 року о 14:00 працівники і користувачі абонементу ЦБ (вул. К. Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради літературним образком “Вогники духовності і всеохоплюючої любові Калини  Ватаманюк” долучилися до відзначення 75-ї річниці від дня народження Калини Ватаманюк – верховинської письменниці та журналістки, познайомившись з її неперевершиними книгами – духовними перлами.

Калина Ватаманюк – талановита письменниця, володарка Золотого Пера, Член Спілки письменників України, заслужена журналістка держави, лауреатка премії Василя Стефаника та Марка Черемшини народилася 28 січня 1947 року у селі Кобаки, що на Косівщині.
Ця великої душі людина зробила вагомий внесок у розвиток духовної культури в селі Кобаки.

Пробігло босоноге дитинство, заклопотана юність. Життя невпинно твердить Калині Миколаївні: “Все від Господа Бога на землі”. І вона ніколи в цьому не сумнівалася. Після переїзду до Верховини для молодої дівчини відкрився зовсім інший світ: робота в редакції газети “Світанок”, заміжжя, проба пера, навчання у Львівському університеті.
Так трапилося, що саме в той час, коли Калина Миколаївна складала державні іспити, весь Львів проводив в останню путь великого поета, композитора і співака Володимира Івасюка. Через три дні після того її викликали до кабінету КДБ і звинуватили у націоналізмі. Тоді і зароджується ідея створити альманах “Гуцульщина”. Наполеглива журналістка досягає свого.
В 1995 році світ побачила перша книга Калини Ватаманюк “Від лиця твого, Господи, судьба моя іде”. Люди стали приходити до того хреста в лісі, який з такою шаною і любов’ю описано у творах Калини Миколаївни. Тут, де розлогі дерева простягають до неба свої віти-долоні, знаходять вони духовне заспокоєння.
Наступна книга виходить під таємничою назвою “Між хрестами і зорями”. Життя дає письменниці багатий життєвий досвід. І вона передає його читачеві, наставляє на путь істинний.
Третя книга носить назву “Ми – діти світла”. Вона вчить нас дивитися на світ очима душі, яка ніколи не обмане. Хтось з великих світочів сказав: “Фізична краса -не постійна, моральна краса – відносна, і тільки духовна краса – вічна”.
У 2000 році пані Калина видала книгу “Сад моїх журавликів”, у 2003 році разом з чоловіком Дмитром заснувала духовно-екологічний центр “Здвижин”,  у 2008 побачив світ ще один шедевр пера письменниці – “Очима душі”. 

В своїх книгах до читача авторка звертається словами: “У судьбі нашій немає нічого випадкового”. ЇЇ книги вчать йти дорогами душі і серця. Бог управляє світом, і все, що твориться на небі звершується по суду премудрого і всемогутності своїй.  
В книгах подано уроки духовної краси, від яких залежить наша доля, наше життя. В них – глибока, довірлива, проста і в той же час небуденна розмова про нас самих, про сенс життя, про святе в нім і неминуще.
Для чого ми прийшли в цей світ? Чи з власної волі? Куди йдемо з нього? Чому сльози і скорбота, горе і печаль є невід’ємними супутниками життя кожного з нас?.. На ці вічні запитання авторка знаходить  відповіді у непростих долях людей, які постають перед читачем сторінок книг. Рядочки книг Калини Ватаманюк читають ті, кого покликав Христос, аби засвітити у своєму серці світелко Його небесної істини та спаслися.

Користувачі абонементу зацікавились книгами і дехто вже відразу взяв почитати.
Верховина та Кобаки і все Прикарпаття  пишаються своєю талановитою землячкою Калиною Ватаманюк. Читачі всієї України з радістю читають її чудові твори і в їхніх серцях загоряються вогники духовності і всеохоплюючої любові.

Вітаємо Калину Миколаївну з днем народження та бажаємо міцного здоров’я та рясних Божих благословінь.
Захід підготовлений для широкого кола користувачів.
Інформацію підготувала – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top