“Художнє мислення Богдана Губаля”

Моє життєве кредо: “Вічний рух і одна мить”
Богдан Губаль

26.01.2022 року працівники бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а)  Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради підготували та провели зустріч з художником Богданом Губалем “Художнє мислення Богдана Губаля”.

Сьогодні нам випала нагода зустрітися не просто з мистецтвом, а з мистецтвом самобутнім, з глибоким національним корінням; з мистецькими творами, де потужно реалізовані духовні сили творця,  а їх форма наповнена енергією життя.

Йдеться про доробок майстра художнього ткацтва Богдана Губаля,— українського художника, заслуженого діяча мистецтв України, професора кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Днями митець відзначив свій 70-річний ювілей, а своєрідним підсумком його творчої діяльності стала чудова виставка творів, яка експонується у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України. Тому побачити зблизька кращі твори художника і навіть поспілкуватися з автором, ви можете відвідавши виставку, звісно, з дотриманням усіх карантинних вимог.

А ми також підготували настроєву поетичну презентацію творчості Богдана Губаля, яку ви можете побачити на нашому ютуб каналі за посиланням: https://youtu.be/mfDw_PYSeEw

Окрім видатної роботи в царині образотворчого мистецтва, Богдан Губаль знаний і своєю літературною працею. Він є автором книги «Композиція в дизайні. Одно-, дво-, і тривимірний простір», у співавторстві з дружиною Надією Бабій видав унікальну монографію “Двері і брами Станіславова”. А ще Богдан Губаль зібрав унікальні праджерела бойківської автентичної культури свого рідного села на Львівщині у книжці “Моя Хащованя”.

Про секрети неймовірної творчої продуктивності художника, національне в мистецтві, унікальність гобелену та інші цікаві речі ми поговорили з Богданом Губалем у його майстерні. Коротке інтерв’ю ви можете прослухати на нашому ютуб каналі за посиланням: https://youtu.be/OCMvRDq4qoc

Чекаємо на вас у затишній бібліотеці на Хоткевича, 52 а, де ми радо запропонуємо вам книги в тому числі й мистецького спрямування. 

Відповідальна: Віра Якимечко.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top