Волонтерська поїздка в Будиночок сиріт з інвалідністю “Оселя Віри, Надії та Любові”

  16 липня 2023 року завідувачка відділу обслуговування ЦБ Івано-Франківської МЦБС разом з волонтерами БО Благодійний фонд “Українська

 Благодійницька Мережа” відвідали  Будиночок сиріт з інвалідністю “Оселя Віри, Надії та Любові.” , що в  Обертині. 

Адже сьогодні для мешканців “Оселі” Уляни, Яни і Ігоря – особливий день. Рівно 4 роки тому вони заселилися у свій справжній дім, покинувши інтернати.

4 роки тому вони ще не знали, як це жити дома…    Уляна Белей, Ігор Човпило і Яна Хазанюк раніше жили в Залучанському дитячому будинку-інтернаті. Тут, в Оселі, вони опанували елементарні вміння: прибрати за собою, помити посуд, порізати овочі на салат. Розпоряджатися власним часом і нести відповідальність. В інтернатах їх цьому не навчили.. А ще займаються улюбленими заняттями і працюють. 

Художниця Уляна малює картини ротом. Її квіткові картини опиняються на виставках і в приватних колекціях. Віднедавна дівчина вивчає англійську мову й зараз шукає собі компаньйона чи компаньйонку для практики. Ігор робить на продаж декоративні свічки. Яна вишиває хрестиком картини, шиє з фетру затишні різдвяні іграшки.
В цей день вони щиро вдячні усім, хто допоміг у створенні Оселі та продовжує її підтримувати. 

   

  Працівники абонементу ЦМБ  за ці 4 роки провели чимало заходів і акцій  на допомогу мешканців цього Будинку підтриманого проживання.

      Радість від  теплого спілкування  зігрівали душі та осяювали обличчя, як мешканців Оселі і їх асистентів, так і волонтерів.

      Приєднатись до підтримки мешканців Оселі може кожний бажаючий, ставши волонтером-опікуном.

      В наш нелегкий час так важливо підтримувати тих, хто потребує допомоги.

Інформацію підготувала Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top