«Тричі мені являлася любов»

«Тричі мені являлася любов» – так називалася театралізована екскурсія, що відбулася у неділю, 16 липня, у середмісті Івано-Франківська. Дійство розповідало про почуття Івана Франка до трьох жінок: Ольги Рошкевич, Юзефи Дзвонковської та Целіни Журовської, які до того ж мали стосунок до нашого міста.

Втілили поетично-драматичний задум бібліотекарі Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради Марія Зіняк, Христина Бакіна, за участі акторів театру-студії «Жива Історія» Ірини Садули, Василя Палійчука (художній керівник Тетяна Зарецька).

Екскурсія стартувала від Ратуші, відтак охопила ще три локації відповідно до сценарію, за яким Франкові яви чекали глядачів на кожному новому місці. Дорогою гід – натхненна Франкова Муза – вплітала у розповідь історію міста. Завершальним етапом заходу стали відвідини кімнати-музею І. Франка, що діє при краєзнавчому відділі МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради. Там поет читав свої вірші, а господиня світлиці Ганна Паркулаб привітала гостей, й підсумувала франкознавчу бібліотечну екскурсію.

Хоча дійство завершилося, його учасники ще довго не розходилися: фотографувалися з акторами, обговорювали почуте, ділилися враженнями. За словами глядачів, то була одна з найвелелюдніших екскурсій містом.

Матеріал підготували працівники краєзнавчого відділу МЦБС.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top