Всеукраїнський семінар бібліотечних працівників в Івано-Франківську

6669-10 жовтня 2014 року на базі Івано-Франківської МЦБС відбувся Всеукраїнський тематичний семінар “Розвиток централізованих бібліотечних систем в умовах сучасних соціальних комунікацій незалежної України”.

В семінарі взяли участь начальники управлінь культури, головні спеціалісти, директори централізованих бібліотечних систем м. Тернополя, Луцька, Рівного, Калуша та Коломиї.

Учасників семінару привітали М. Верес — заступник міського голови, М. Петрик — начальник управління культури, Л. Бабій — директор ОУНБ ім. І. Франка, Г. Медвідь — директор Івано-Франківської МЦБС.

В ході семінару відбулися презентації бібліотечних систем-учасниць, порушувалися питання діяльності сучасних бібліотек, якими вони повинні бути сьогодні, формувались потреби та шляхи їх вирішення, залучення грантових коштів, підготовка та реалізація проектів.

Для учасників семінару був проведений круглий стіл “Сучасні інформаційні технології в діяльності бібліотек” за участю ІТ-спеціаліста. Присутнім були продемонстровані можливості вільного ПЗ, а саме OS Linux, програмного забезпечення для бібліотек Calibre, програми для роботи зі звуком Audacity, лінійного відеоредактора Openshot, аналога скайпу — voip-телефону Ekiga, офісного пакету LibreOffice. Були показані можливості систем віртуалізації VMBox та Returnil і системи віддаленого адміністрування TeamViewer. Також була продемонстрована робота бібліотечної СУБД ІРБІС в зв’язці з хмарним сервісом Google Drive при оцифруванні книги на вимогу відвідувача нашого сайту.

Під час підсумкової зустрічі вибудувалася система інновацій, характерних для сучасної бібліотеки, тісне поєднання популяризаці книги з впровадженням новітніх технологій, участі в різноманітних проектах та залученні грантових коштів для успішної роботи з метою задоволення всесторонніх запитів користувачів.

Гості побували в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми і ознайомилися з її роботою. Пізніше для них була організована екскурсія центральною частиною міста та поїздкою в м. Яремче наступного дня.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top