Вшанування історичної постаті “Життя в служінні церкві і народу”

29 липня цього року виповнюється 155 років від дня народження видатного українського церковного та суспільного діяча Андрея Шептицького.                           

З цієї нагоди 28 липня 2020 року  в бібліотеці-філії №7 ( вул. Дністровська, 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся захід-вшанування історичної постаті “Життя в служінні церкві і народу”. Для читачів бібліотекарі підготували  книжкову виставку “Тернистий шлях до Бога”, щоб можна було більш детальніше ознайомитись з  життям і діяльністю видатного церковного діяча  Андрея Шептицького.

Митрополит Андрей Шептицький – одна з найсвітліших постатей в історії України. Владика відомий як мудрий політичний діяч, великий патріот, благодійник, меценат, рятівник сотень євреїв за часів Голокосту. А для української церкви митрополит Шептицький є однією з найвеличніших постатей, адже все своє свідоме життя Слуга Божий, Андрей, присвятив церкві, відстоюючи її інтереси. Його вчинками завжди керували любов та правда, і, мабуть, саме тому Андрей Шептицький здобув загальну повагу. Єпископ Української греко-католицької церкви, Митрополит Галицький та Архієпископ Львівський – предстоятель Української греко-католицької церкви. Будучи одним з найбагатших людей Галичини, він щедро спонсорував українські культурно-просвітницькі товариства, надавав стипендії молодим митцям, заснував Національний музей у Львові. За його сприяння працювали читальні, відкривалися філії, друкувалися книжки.

Ідучи дорогою Ісуса Христа, митрополит Андрей Шептицький, творив благодійні справи, які не забуваються ніколи. Приклад його життя, боротьби і титанічної праці має підтримувати кожного з нас у вірі в краще майбутнє нашої Вітчизни і рідного народу. 

Відповідальна за проведення заходу завідувачка бібліотеки Васіна М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top