Відеовиставка «Жіноча доля жіночої прози»

Все прекрасне на землі – від світла сонця, від кохання жінки, від молока матері. В усі часи жінка була могутньою рушійною силою, яка надихала чоловіків. Заради неї розпочиналися війни, вершилася долі народів, створювались шедеври. Образ жінки оспівували митці.

До міжнародного дня прав жінок і миру, 7 березня 2021 року, в бібліотеці-філії №8 (вул. Блавацького, 1) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради бібліотекар підготувала відеовиставку-настрій  «Жіноча доля жіночої прози».

Сьогодні в українській літературі з’явилось яскраве і численне сузір’я жінок-письменниць, які змінили образ сучасної літератури. Так відомі імена як Леся Романчук, Дара Корній, Ніна Фіалко, Люко Дашвар, Олена Печорна, Світлана Талан, Марія Матіос, Оксана Забужко, Надія Гуменюк, Оксана Кузів – талановиті жінки – прозаїки, які яскраво заявили про себе в сучасній українській літературі. У їхніх книгах зібрані історії про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей. У них немає однозначних висновків і незмінних рецептів, а є пошуки та віра в імпровізацію. Є любов і сміливість, крихта суму й багато радості, чимало мрій і не менше спогадів.

Від щирої душі  вітаю жінок зі святом весни, бажаю міцного здоров’я, особистого щастя, родинного благополуччя, миру.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top