“Шевченко більше ніж поет – він голос душі українського народу”.

“В історії кожного народу є імена, які становлять його славу, велич і національну гордість. Саме таким для нас є ім’я Тараса Григоровича Шевченка  – світоча нації, безсмертного Кобзаря, людини, чиє життя та творчість ось уже більше як 200 літ збуджує найнеймовірніші почуття в серцях наступників, тривожать розум та душу

   Задля вшанування пам’яті цієї, насправді,  сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців, в  бібліотеці-філії №13 (с. Хриплин, вул. Берегова 4в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради розгорнуто книжкову виставку “Шевченко більше ніж поет – він голос душі українського народу.

На виставці представлені видання, які висвітлюють мистецьку та літературну спадщину Шевченка, праці сучасних авторів, які досліджували життя і творчість великого сина українського народу, поета, патріота, гуманіста. Найголовніше місце, безумовно, посідає “Кобзар”, книга, яку український народ поставив на перше місце серед успадкованих з минулого національних духовних скарбів. Дивовижна доля цієї книги, вона формувалася поступово, рік за роком, створювало її саме поетове життя – від його юності й до останнього подиху.  

 Заслуговує на увагу читачів і “Шевченківська енциклопедія”, а також праця П.Зайцева “Життя Тараса Григоровича Шевченка”;

“Коріння Шевченкового роду” Миколи Лисенка та “Доля”:Книга про Тараса Григоровича Шевченка в образах та фактах.

    Творчість Шевченка воістину багатогранна й невичерпна, вона стала духовною основою формування сучасної української нації. Шануймо і любімо свого національного Пророка, виконуймо його мудрий заповіт.

Вивчаймо Шевченка, учімся В Кобзаря, набираймося в нього розуму і любові, сили духу і віри!

.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top