Відеоогляд нової літератури “Нові книги з екології”

«Близько 22 % населення (а це майже чверть країни) робить зі своїм сміттям щось загадкове. Мені дуже хотілось би вірити, що ці люди перетворюють свої побутові відходи на золото, бурштин і біткоїни. Втім, пам’ятаєте, скільки у нас стихійних сміттєзвалищ?
Тож усе або майже все не вивезене комунальними службами сміття мандрує саме туди».
Галина Ткачук. Книжка про сміття.

Неабияке задоволення приносять нові книги, які надходять у бібліотеку. Нова хвиля українських книг – яскрава і захоплююча. Вона є дзеркалом сьогодення та скарбом для майбутніх поколінь. У фондах бібліотеки є книги, які можуть стати у пригоді під час дозвілля і для навчання та пізнання навколишнього світу. Кожна людина може відпочивати  і навчатися новому одночасно.

Кожна нова книга у бібліотеці – це подія, це завжди несподіванка і знайомство, здатне принести ні з чим незрівнянні емоції. Нова книга має неповторний запах, приємна на дотик, таємнича за змістом.

26 жовтня 2022 року працівники читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували відеоогляд нової літератури на екологічну тематику “Книги, подаровані в рамках проєкту МОМ за фінансування посольства Великої Британії в Україні”.

Представництво МОМ в Україні почало працювати в Києві у 1996 році, коли Україна отримала статус країни-спостерігача при МОМ. У 2001 році Україна звернулась із запитом про надання їй статусу країни-члена МОМ, і у 2002 році Парламент України ратифікував статут організації. Відповідно до загальної стратегії МОМ, діяльність Представництва МОМ в Україні спрямована на сприяння усвідомленню можливостей і проблем міграції в українському контексті. 

Спостерігаючи за світом, ми всі задумуємся про наше довкілля, яке потерпає від нераціональної діяльності людини. Щоб якось покращити ситуацію, варто читати книги про екосвідомість, про любов до Землі, про вміння її берегти. І про мінімалізм. Такі книжки – це справжні порадники. Ми можемо з них дізнатися не тільки про прибирання чи викидання мотлоху, а й про життєвий принцип: кожна річ повинна виконувати свою функцію і бути корисною для вас. Ці книжки про те, як обходитися меншою кількістю речей, натомість відчувати набагато більше задоволення. Тут є багато якісних ідей, як “звільнити” свій дім.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Дубовська Оксана.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top