Бесіда-застереження “Наркоманія – це шлях у безодню”

Наркоманія – одне з найстрашніших явищ нашої сучасності. Плата за подібні експерименти над власним життям надзвичайно велика, а результати часом фатальні. Навіть пройшовши спеціальний курс лікування, людина не може остаточно звільнитися від наркотичної залежності. У всьому світі люди, в чиї безпосередні турботи входить здоров’я нації, об’єднують всі зусилля, щоб ще раз нагадати людству, яким жахливим злом є наркоманія. Міжнародний день боротьби зі вживанням наркотиків та їхнім незаконним обігом символізує єдність країн у досягненні мети щодо створення суспільства, вільного від цієї проблеми. У цей день проводиться величезна кількість просвітницьких заходів та акцій, спрямованих на інформування населення, насамперед молоді, про шкідливість та наслідки вживання наркотиків, пропаганду здорового способу життя. Не стоять осторонь цієї проблеми і бібліотеки.

27 жовтня 2022 року працівники читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували відеопрезентацію “Наркоманія – це шлях у безодню”. 

Боротьбу з розповсюдженням наркотиків і їхнім обігом розпочали ще 100 років тому, але і до сьогодні ця проблема не знайшла вирішення. Останнім часом багато фахівців приходять до висновку, що звичний спосіб боротьби з наркоманією, коли головна увага приділяється поліцейським заходам,  неефективний. У багатьох розвинених країнах, де в боротьбу з наркобізнесом вкладаються величезні кошти, вживання наркотиків стабільно росте. Єдиний спосіб протистояти наркоманії – сильна і гнучка система профілактики її поширення та соціальної реабілітації людей, що вживали наркотики.

Статистика показує, що якщо постійно проводяться лекції про шкоду наркотиків, то рівень наркоманії знижується від 30% до 60%. Можна з упевненістю сказати, що наркологічні центри справляються зі своїм першочерговим завданням. Тому в жодному  випадку, не треба припиняти боротьбу з наркоманією.

Якщо суспільство зможе виграти війну з наркоманією, то майбутнє такого суспільства буде чудовим.

Боротьба з наркоманією повинна стати першочерговим завданням будь-якого уряду. Вона повинна задіяти всі можливі важелі, щоб подолати це соціальне зло. Адже здорове суспільство – це суспільство, вільне від наркотиків.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу Дубовська Оксана.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top