Відеоогляд цікавих фактів “Відкриття, що змінили світ назавжди”

10.11.2021 року в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка,12) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготований відеоогляд цікавих фактів “Відкриття, що змінили світ назавжди”, присвячений Всесвітньому дню науки.

Всесвітній день науки щорічно відзначають 10 листопада. Воно було засноване у 2001 році під егідою ЮНЕСКО. Святкові заходи спрямовані на популяризацію науки, як інструменту миру і злагоди на Землі. А з 10 по 16 листопада відзначається Міжнародний тиждень науки та миру.

Для науки немає кордонів, а наукові розробки та дослідження є фундаментальними для розвитку всього суспільства. Важко уявити, скільки новітніх розробок відбувається щодня і ще скільки неймовірного попереду. Україна відома талановитими вченими, які вже дали світу: гелікоптер Ігоря Сікорського, гасову лямпу львівських аптекарів Ігнатія Лукасевича та Яна Зеха, конструкторні розробки Сергія Корольова, техніку зварювання живих тканин за дослідженнями Бориса Патона, рентген Івана Пулюя та багато інших важливих наукових відкриттів.

Наука плюс суспільство завжди дорівнювало прогресу. Так, на одній з Всесвітніх наукових конференцій, що проходила в Будапешті в 1999-му році, була висловлена ідея про необхідність в ще більшій  взаємодії між науковим і суспільним середовищем. 

У зв’язку з цим, на загальній конференції міжнародної організації ЮНЕСКО, що проходила в 2001-му році, було прийнято рішення – офіційно заснувати «Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку», який щорічно відзначається зараз 10-го листопада. Мета цих зусиль – широке поширення знань про науку для справи розвитку та встановлення миру на землі – для всіх верств суспільства, проведення своєрідних днів відкритих дверей. Це не тільки є фактором популяризації тих чи інших наукових напрямків і технологій, але і багато в чому позбавляє суспільство від деструктивного непорозуміння, зміцнюючи довіру і сприяючи позитивному прогресу всього нашого суспільства.

Відповідальна: С.П. Араджіоні

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top