Відеопрезентація “На шлях я вийшла ранньою росою”

Леся Українка – окраса і гордість української нації, Мавка українського мистецького слова, класик української літератури, поетеса, драматург, перекладач. ЇЇ творчість є однією з вершин розвитку художньої свідомості українського народу, видатним явищем в історії світової літератури. Літературний талант, європейське світобачення і прогресивні погляди Лесі Українки приваблюють сучасників та спонукають до самоосвіти, досконалості, справедливості й служіння своєму народові. І не дивно, що читачі й сьогодні тамують спрагу з джерел Лесиної поезії. 25.02.2021 року на державному рівні відзначається 150-річчя від дня народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладачки, культурної діячки, яка входить до переліку найвідоміших жінок України. Завдяки щирій відданості рідній країні, її ім’я стало одним із символів української держави.

Бібліотека-філія №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради долучилася до святкування 150-річчя від Дня народження Лесі Українки. Бібліотекарі провели відеопрезентацію “На шлях я вийшла ранньою росою”. Творчість Лесі Українки багата й різноманітна. За своє коротке життя авторка залишила нащадкам великий літературний доробок — полум’яну поезію, філософську драматургію, прозу, оригінальні публіцистичні та літературно-критичні статті, численні переклади.

Працівники та користувачі бібліотеки взяли участь у Лесиних читаннях . А також в бібліотеці організована книжкова виставка «Леся Українка- поетична пісня України».

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top