Відеоролик “Івано-Франківськ крізь призму століть” 

Дні європейської спадщини — загальноєвропейська ініціатива, офіційно започаткована Радою Європи в 1991 році для того, щоб привернути увагу мешканців та гостей міст до культурної спадщини та її ролі у розвитку сучасного суспільства. Основною ідеєю заходу є відкриття і огляд зазвичай закритих чи маловідомих пам’яток, щоб привернути увагу громадськості до їх історичної та архітектурної цінності.

Цьогоріч дні європейської спадщини івано-франківці та гості міста відзначають 17-18 вересня.

Щоб привернути увагу мешканців та гостей Івано-Франківська працівники абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради разом із активними користувачами бібліотеки підготували відеоролик “Івано-Франківськ крізь призму століть”, в котрому розказали чуттєву історію двох людей на тлі архітектурної та культурної спадщини Івано-Франківська-Станіславова.

Наше місто  славиться своєю багатою історією, спадщиною та культурою. Сліди давньої Речі Посполитої та Австрійської імперії знайдете не лише в архітектурі та плануванні міста, але й в побутових звичках, мові та ментальності франківчан. Впродовж кількох століть тут жили разом українці, поляки, євреї, вірмени, німці та чехи. Полікультурність міста, одночасне співіснування різних націй, віросповідань, мов та історій, які жили поруч не заперечуючи, а й збагачуючи один одного, гармонійним чином поєднується з тим фактом, що в сучасному Івано-Франківську шанобливо ставляться до своїх традицій, звичаїв та історичного минулого.

Окрема подяка у сприянні створенні відео – працівникам Музею мистецтв Прикарпаття та  його директору Романцю В.Ф. та власникам й адміністраторам “Дому Мулярових” за можливість зануритися в атмосферу старого Станиславова.

Відповідальна: Зіняк М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top