Майстер-клас “Біла птаха миру”

Голубко біла, ти лети у світ,
Хай буде мир у небі голубому.
Бо голуб миру, кажуть з давніх літ,
Приносить радість родові людському.

Щороку з 1968 року 21 вересня у всьому світі люди відзначають Міжнародний день миру. Його проголосив Папа Римський Павло VI.

Символом міжнародної солідарності всіх людей світу є дзвін миру. Його було відлито з тих монет, які пожертвували діти всіх континентів. На дзвоні зроблено напис: “Хай буде мир в усьому світі”. Цей день закликає мільйони людей до глобального припинення вогню, відмови від насильства, а також кожного з нас зробити щось заради миру.

21 вересня працівники бібліотеки-філії 6  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради запросили дітей в бібліотеку на майстер-клас «Біла птаха миру», на якому присутні мали змогу власноруч виготовити голуба мир. Кожний виготовлений голуб увібрав в себе тепло  дитячих  рук і  любов, а також несе величезний сенс і заклик до миру на всій землі.

Бібліотекарки розповіли, що в якості емблеми до Міжнародного дня  миру, використовують зображення білого голуба з оливковою гілкою. Її творцем є Пабло Пікассо. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році. Зображення виконано за мотивами біблійної легенди про те, що Господь в знак примирення після Великого Потопу надіслав в Ноїв ковчег голубку з гілочкою оливи.

У наш час, коли в Україні  іде  війна,  проливається людська кров, цей день особливий. Ми  низько схиляємо голови перед героями, тими людьми, які   підтримують  найцінніше на цій планеті – мир, людське життя, право мати над головою мирне небо.   Цей день закликає людей не тільки замислитися про мир, а й зробити щось заради нього. 

Про чисте небо і тихі зорі сьогодні мріємо ми, українці. Ми просимо миру і злагоди для нашої держави. І віримо що скоро мир настане і Україна переможе в цій війні.

Також в бібліотеці представлена викладка літератури «Нам потрібне мирне небо!», на якій представлені книги, що розкривають значущість боротьби за мир для людини будь-якої країни, показують відвагу наших воїнів.

Відповідальні працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top