Відеочитання про Катерину Білокур

Згадуючи ім’я великої українки Катерини Білокур, пам’ять якої вшановують цього року з нагоди її 120-річчя від дня народження, здебільшого цитують слова Пабло Пікассо. Він був вражений творами невідомої української жінки і наголосив, що якби у Франції народилася така художниця, то про неї заговорив би увесь світ. З того часу пройшло понад 60 років, але ще і донині Катерину Білокур дехто відносить до митців наївного мистецтва та зараховує до числа художників примітивістів.
А на питання “Що ви знаєте про велику українську художницю?”, здебільшого згадують про її нещасну долю.
Насправді творчість українського самородка із села Богданівка (нині Київської області Яготинського району), яка народилась 7 грудня 1900 року, в День святої Катерини — це окреме, унікальне явище української культури, її обличчя, її душа, її ікона.
Про Катерину Білокур написано багато книг.
З нагоди цієї дати, 07.12.2020 року, в центральній бібліотеці для дітей (вул. С.Бандери, 8. Т.: 53-25-97) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували відеочитання про Катерину Білокур. Пропонуємо Вам прослухати оповідання з книги Ірен Роздобудько “Життя видатних дітей” про дитинство Катерини Білокур.
Читає оповідання провідний бібліотекар центральної дитячої бібліотеки Івано-Франківської МЦБС – Галина Телезин.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top