Історична гра у подарунок!

В рамках проєкту «Розмаїття культурно-історичної спадщини нашої землі», який реалізується ГО “Культурно-освітня платформа “Сенс” у партнерстві зі Студентським науковим історико-археологічним товариством МДУ за підтримки Українського культурного фонду, працівник відділу АБІС Івано-Франіквської МЦБС Департаменту культури міської ради, Гашевський Тарас, взяв участь у Всеукраїнському онлайн-конкурсі, де описав два маловідомих аспекти з історії своєї маленької Батьківщини та її мешканців, і виграв 4 настільні історичні гри:

 – “Купець першої гільдії”
Гра присвячена історії підприємств міста Маріуполя в ХІХ- початку ХХ ст. В цей час відбувається розвиток торгівлі, відкриття торгових домів (італійських, грецьких, єврейських, німецьких), зведення броварні чеха Кучера та заводу ковбасних виробів чеха Карасека. Кожен учасник гри має всі можливості для того, щоб стати найбагатшим купцем у місті.

 – “Хроніка подій”
Гра “Хроніка подій”присвячена історії України від перших походів князя Олега на Візантію, укладання літописів, появи першої згадки про козаків до першої третини ХХ ст. Ця гра заснована на реальних подіях. Під час її створення врахована програма ЗНО з історії України. Кожен, хто буде складати цей іспит, буде робити щось схоже, проте в дещо іншому форматі. Для того, щоб грати в цю гру, не потрібні глибокі знання з історії України. Слід мати лише часо-просторове мислення та логіку.

 – “Хто, як не ти? Допоможи українській інтелігенції”
Карткова гра, яка розповідає про розвиток української культури і науки у ХІХ-ХХ століттях, знайомить із досягненнями видатних особистостей. Гра розрахована на школярів 9-11 класів, які прагнуть покращити свої знання з історії України. Окрім того, гра буде корисною для батьків та друзів, які підтримують учнів перед складанням ЗНО. У цю гру можна грати під час затишних сімейних вечорів та дружніх зустрічей за настільними іграми. З огляду на нескладні правила та невелику кількість часу, гру можна використовувати під час уроків історії, мистецтва та літератури.

 – “Stone age”
Гра “Stone age” розповідає про історію первісної доби на території України. Гравці опиняються на першому рівні (палеоліт) і намагаються прогодувати первісну громаду, назбирати природних ресурсів для виготовлення знарядь праці, що допоможуть вирішити повсякденні потреби первісних людей. Гра розрахована на 4-х учасників або 4-и команди.

Всі настільно-історичні ігри було подаровано читальному залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради.

Тож запрошуємо усіх охочих до гри, яка легко і весело стане гарним уроком історії!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top