“Він вночі до нас мандрує, подаруночки дарує”

“Коли зимонька надходить,
Земля примерзає,
До діточок йде у гості
Свято Миколая”

Зимової ночі з 18 на 19 грудня, вже багато століть поспіль, святий Миколай спускається по срібній вервечці з неба на землю. Сивобородий, у довгій золотистій накидці,  він заходить до кожної хати і розкладає дітям у черевичок чи під подушку свої пречудові небесні дарунки. З великим нетерпінням чекають на прихід святого Миколая діти: пишуть йому листи зі своїми проханнями, вивчають молитви, стараються бути слухняними.

І якщо ви були чемні, працелюбні і доброзичливі – чекайте вранці подарунок. А якщо бешкетники і ледачі, то Миколай принесе вам хіба різочку, яку залишить у куточку. Гостинці від святого Миколая – винагорода за добрі справи і слухняність. 

А добрих справ у читачів бібліотеки-філії №13 (с. Хриплин, вул. Берегова 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради чимало.

Вони слухняні, допомагають батькам, охоче вчаться, відвідують бібліотеку, гарно малюють, беруть участь у майстер-класах і багато знають віршів, пісень та легенд про Чудотворця Миколая.

А допоможуть їм поповнити свої знання книги представлені на виставці, яка розгорнута в нашій бібліотеці.
Запропонована література  ознайомить дітей з життям і чудесами  святого Миколая, з історією виникнення зимових свят, цікавими народними обрядами і піснями, колядками та щедрівками.

Прочитайте, діти, ці книжки, вони допоможуть зберегти у дитячих серцях віру в Бога та навчать доброти й милосердя до ближніх.

Відповідальна: Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top