Віртуальна експозиція “Музей – духовна колиска народу”

18 травня – Міжнародний день музеїв.

Ті, хто любить проводити час не тільки з користю для тіла, а й не забуває про душу, завітали в читальний зал і прийняли участь у віртуальній мандрівці музеями рідного міста.  

18 травня  2017 року о 14:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) відбулася віртуальна експозиція музею “Музей – духовна колиска народу”, приурочена до Міжнародного дня музею в рамках проведення обласної акції “Мандруючи Івано-Франківщиною. Туризм реальний та віртуальний”.

“Івано-Франківський краєзнавчий музей – це зібрання пам’яток з історії, етнографії і культури  Прикарпаття, численні документальні та речові матеріали, промовисті експозиції. Окрасою відділу історії є колекція археологічних пам’яток доби Київської Русі й Галицько-Волинської  держави…” – зі вступним словом виступила Майя Шегда.

Гості заходу із задоволенням поринули у віртуальну мандрівку “Живі музейні колекції Прикарпатського краю”. Музейні експозиції дозволили відчути дух минулого, де повсякденне життя і побут наших людей тісно переплелися з народними традиціями.

До презентації бібліотекарі читального залу підготували однойменну викладку літератури:

Бабарицька В. Екскурсознавство і музеєзнавство / В. Бабарицька, А. Короткова, О. Малиновська. – К. : Альтепрес, 2007. – 464 С.  

Ваврух М. Художня культура / М. Ваврух, Р. Гавалюк. – Львів : Світ, 2011. – 240 с.

Титаренко Г. Музей мистецької родини Кричевських в Опішному / Г. Титаренко // Українська культура. – 2016.  – №6. – С. 8-13…

Відповідальна за підготовку веб-презентації бібліотекар читального залу  Майя Шегда.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top