Народознавчий калейдоскоп “Вишиванка — символ України, дзеркало народної душі”

18 травня 2017 року до Всесвітнього дня вишиванки працівники бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) спільно з бібліотекою навчально-реабілітаційного центру провели народознавчий калейдоскоп  “Вишиванка — символ України, дзеркало народної душі”. Свято відбулося в приміщенні НРЦ.

У культурі будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому.

Бібліотекарі привітали всіх присутніх і розповіли про походження цього народного свята, яке з кожним роком набуває все більшої популярності і покликане до сприяння єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. До нього долучається українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

Ведучі ознайомили з історією вишивки, зі значенням орнаментів-оберегів, з популярними рослинними мотивами та символічними кольорами. Звучали вірші “Одягнімо, українці, вишиванки”, “Мамина сорочка”, “Долі візерунок”, “Сорочка-оберіг”. Окрасою свята стали пісні “Два кольори” та “Вишиванка” у виконанні студента Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Богдана Богославця.


На завершення бібліотекар заохотила завжди пам’ятати, що народна вишивка – це мистецтво, яке постійно розвивається. Це величезне багатство, створене протягом віків тисячами безіменних талановитих народних майстринь. І наше завдання – не розгубити його, передати це живе іскристе диво наступним поколінням.

Оформлена бібліотечна виставка “Візерунок долі”.

Відповідальні за проведення зав. філією Гуменяк С.М. та бібліотекар НРЦ Жураківська Д. А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top