Віртуальна подорож “Єдина мить і світ у об’єктиві” /до Всесвітнього дня туризму/

23.09.2021 року в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи, 11А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулась віртуальна подорож “Єдина мить і світ у об’єктиві”, присвячена Всесвітньому дню туризму.

Людину завжди вабив обрій. Таємниці манили її все далі й далі… Найдавнішою подорожжю, про яку відомо науці, вважається експедиція, відправлена з Єгипту на схід Африки більше трьох тисяч років тому. Це була подорож до країни Пунт (територія сучасної Сомалі). Вчені точно встановили дату цієї подорожі – вона почалася влітку 1493 року до н.е. Після першої подорожі зв’язок з країною Пунт став постійним.
За кілька десятиліть, почавши зі східної Африки, люди зуміли заселити всю землю до Австралії і Вогняної Землі.
Ще у сиву давнину людина вже перетнула океан. Час не доніс до нас достовірних відомостей про ці великі подвиги, адже важливі морські і торгові шляхи вважалися важливою державною таємницею і ретельно оберігалися.
Одна з чудових подорожей античності – перший вітрильний похід фінікійців навколо Лівії. Цю подорож описав відомий Давньогрецький історик і мандрівник – Геродот. У відомому епосі Гомера “Одіссея” є багато докладних настанов для мореплавців, які спираються на справжні свідчення грецьких мореплавців. Крім сміливих мореплавців давнини фінікійців і допитливих греків, жили в Європі ще одні відважні підкорювачі моря. Їх називали вікінгами. Вони населяли скандинавське узбережжя.
Подорож, якій судилося стати одним з найбільш вражаючих географічних відкриттів, стала подорож італійців Ніколо і Марко Поло (батько і син). Це була подорож на схід. Шлях до Китаю був довгий, він зайняв близько чотирьох років.
Ще було багато подорожей і відкриттів зроблених романтиками усіх часів і народів. 

Пристрасне бажання подорожувати у  людини є завжди. В наші дні люди подорожують  ще більше. Цьому сприяє науково-технічний прогрес, який дає змогу за декілька годин подолати велику відстань. А ще ми можемо   мандрувати віртуально і побачити цікаві місця планети, не виходячи з квартири.
Для наших читачів пропонуємо слайди з екзотичними місцями нашої планети, а також тематичну поличку: “Мандруємо країнами світу”.                             

Відповідальна: Яковойко Н.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top