Книжкова полиця “Думати, як Стівен Гокінг”

У бібліотеці-філії №10 (с. Вовчинець, вул. Вовчинецька 35) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради до уваги читачів представляє тижневу рубрику «Книжкова полиця». Щоразу у цій рубриці міститься цікава інфрмація про книги, які лежать на книжковій полиці нашої бібліотеки і варта вашої уваги, а веде рубрику ведуча-читачка, вихованка гуртка художнього читання «Скарбниця Слова» – Юлія Витвицька.

Сьогодні у рубриці книжка Даніел Сміт «Думати. як Стівен Гокінг». Даніел Сміт – британський письменник, автор понад тридцяти книг на багатожанрові теми, від науково-популярних до художніх творів. Також він є редактором «Щорічного державного діяча», однотомного геополітичного путівника по країнах світу, що видається протягом ста п’ятдесяти років щорічно. У творчому доробку  британського письменника особливе місце посідає цикл творів «Думати, як», що охоплює найвидатніші постаті в історії людства, від Леонардо да Вінчі до Барака Обами. В цій серії  книг автор згадує найцікавіші факти з життя геніальних винахідників, мислителів та політиків, здобутки яких вплинули на загальноцивілізаційні процеси.

Гокінгова історія – це історія нескінченної перемоги духу над тілом. Коли у двадцять один рік у нього діагностували амітрофічний лейтальний склероз і за прогнозами йому лишалося не більше двох років життя. Але він вирішив продовжувати насолоджуватися своїм життям і роботою. Стівен Гокінг завдяки своєму внеску в космологію, зокрема теорії чорних дір, став всесвітньо відомим фізиком, удостоєним посади, лукасівського професора математики в Кембриджсьокому університеті, яку колись обіймав сер Ісаак Ньютон. Ця захоплива книга розкриває унікальний Гокінговий підхід до вирішення важливих наукових питань, знайомить зі сміливими ідеями вченого і…

Ця книга варта вашої уваги!!!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top