Віршограй “З любов’ю до дітей”

                                    “Для вас, любі діти, солодкі вірші

                                            Від щирого серця, з багатства душі”

(В. Багірова)

 

13 липня в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка,12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради з нагоди 75-ї річниці від Дня народження письменниці з Івано-Франківська Віри Багірової проведений віршограй “З любов’ю до дітей.

Багірова Віра – поетеса, прозаїк, драматург.  Автор  книжок віршів, казок, оповідань, п’єс та  пісень для  дітей дошкільного та шкільного віку, вихователів та педагогів. Лауреат премії ім. Івана Франка (2014) в галузі літератури за книжки віршів і прози «Золота Паска», «Місто кохане моє», «Ми чекаємо Миколая» та інші. Народилася Віра Багірова 15 липня 1948 року в селі Слобідка-Більшівцівська Галицького району Івано-Франківської обла­сті та багато років живе в Івано-Франківську. Назви її книг – промовисті і змістовні: «Анелі», «Галичаночка», «Жива вода», «Мій край», «Місто кохане моє», «Славення», «Таємниця місячного сяйва», «Таїнство пречистого милосердя», «України славні діти», «Хай Бог вас береже», та ін. Дітей письменниця називає «моїми сонячними промінчиками, ангеликами».

 Віра Багірова – автор поетичних та прозових творів, які друкувалися у поетичних збірниках, журналах, в окремих книжках. На окремі вірші по­етеси написали  музику композитори Микола Павлюк  та Микола Ведмедеря. На її творах виховувалось не одне дитяче покоління. З великою пошаною її книги читають і відвідувачі бібліотеки, багато віршів їм знайомі з початкової школи, а сучасні вірші допомагають духовному збагаченню підлітків. Основним завданням на сьогоднішній день Віри Багірової є ціль: “Маємо ж виховувати патріотів, тому що Бог нам дав Україну, ми всі на цій землі зростаємо, як її збережемо, так і будемо жити”.

Відповідальна за проведення С.П. Араджіоні.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top