Вітрина пам’яті “За синє небо, за жовте колосся”

Ми боремося не тому,
що ненавидимо тих,
хто перед нами,
а тому, що любимо тих,
хто у нас за спиною!
Роман Шухевич

В українців нелегка, але дуже славетна і давня історія. Яких випробувань тільки не зазнала наша батьківщина. Вона терпіла жорстоку навалу монголо-татар, була під владою Литви, Польщі, Австро-Угорщини, росії. Багато синів  і дочок України пройшли крізь невимовний жах радянських і німецьких концентраційних таборів…

29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Дата затверджена до дня найбільших втрат на Донбасі – дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014 року на полях саме із цією рослиною полягло багато українських воїнів. Вшановуються військовослужбовці і учасники добровольчих формувань, які загинули відстоюючи  незалежність України.

30.08.2022 року працівники бібліотеки-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради презентували вітрину пам’яті «За синє небо, за жовте колосся». Представлені  видання присвячені героям і борцям за незалежність України, її свободу і суверенітет. Запропоновані книги відображають незламну вдачу українців, їх відчайдушну боротьбу за її визволення. Під час заходу бібліотекарки наголосили, що важливо пам’ятати  своїх героїв, щоб їх саможертовна любов до батьківщини не була забутою, а їх особистий приклад боротьби, надавав мужності і наснаги вистояти в бою з сучасним ворогом. Адже сьогодні Україна переживає нове страшне випробування в своїй новітній історії – збройну боротьбу за територіальну цілісність проти російського агресора.

Відповідальні: працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top