Вітрина пам’яті “З Україною в серці”

   Українці у всі часи та понад усе цінували і цінують свою свободу. І значною мірою через це воювати нам доводилось багато і часто. На жаль, в нашій країні зараз іде війна і ми ціною власної крові та свого життя виборюємо незалежність. 29 серпня українці відзначають День пам’яті захисників держави. Цей день – данина пам’яті за нашими славними синами, які в різні часи, а особливо – в період російської агресії на сході України, поклали свої життя за нашу свободу і мирне співіснування. Пам’ятний день був встановлений Указом президента Володимира Зеленського в 2019 році задля вшанування героїв, загиблих під час Іловайської трагедії в ході російсько-української війни. Символом дати виступає квітка соняшника, адже у дні Іловайської трагедії саме вона рясніла на полях. Кожен наш громадянин має внутрішню потребу знати та шанувати своїх героїв. Тому 29.08.2023 р. в бібліотеці-філії №6 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради була оформлена вітрина пам’яті «З Україною в серці» на якій представлені книги про героїв російсько-української  війни та героїв України різних часів, про тих, хто поклав своє життя за мирне небо над Україною. А саме: «Вклоняємось доземно українському солдату»,  Положій Є. «Іловайськ» : розповіді про справжніх людей. «Борці за незалежність України», Мулик М. «За Україну боролись, за Україну вмирали», «Івано-Франківськ місто героїв» і інші.

Протягом дня бібліотекарі знайомили читачів з цими книгами та наголосили, що вшанування пам’яті захисників України є надзвичайно важливим днем для майбутнього нашої країни, тому, що без глибокого відчуття патріотизму, самовідданості та любові до рідної землі, неможливо побудувати сильну, самостійну та успішну державу, за щасливе майбутнє якої  гинуть наші співвітчизники!

Ми всі у вічному боргу перед нашими героями І схиляємося низько перед ними. Тож пам’ятаймо про наших полеглих героїв, які допомагають нам тримати прапор свободи.

Відповідальні працівники бібліотеки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top