Екскурс в літературну спадщину “Свято Франкового слова”

    Традиційно в останні серпневі дні українці вшановують геніальну постать І. Я. Франка – світоча української нації, якому 27 серпня 2023 р. виповнилося б 167 років. Бібліотекарі читального залу активно долучилися до відзначення ювілею. 29 серпня 2023 р. о 12:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради працівники читального залу ЦБ  на  запрошення  Богдани Ботюк, завідувачки відділу денного перебування Івано-Франківського  територіального центру соціального обслуговування, у форматі волонтерської діяльності провели захід – екскурс у літературну спадщину письменника  “Свято Франкового слова” (до 167-річниці від дня народження Івана Франка).

Провідний бібліограф читального залу ЦБ Ірина Домбек підготувала розгорнуту інформацію про життя та творчість Івана Яковича Франка.  Вона ознайомила присутніх із місцями перебування  Каменяра у Станиславові, адресами та людьми, з якими він співпрацював.   Цікавою була розповідь про історію перейменування нашого міста та про пам’ятник Іванові Франку в обласному центрі,  історико-краєзнавчі дослідження Прикарпаття, які залишив поет. Провідний бібліотекар читального залу Надія Каретнікова розповіла присутнім про книги Романа Горака “Тричі мені являлася любов” та “ Бібліотекар ознайомила учасників заходу з інтимною лірикою письменника, були зачитані листи Івана Франко до Ольги Рошкевич, спогади про Юзефу Дзвонковську, Циліну Зигмунтовську та розкрила роль дружини письменника Ольги Хоружинської в його житті.

Відвідувачів зацікавили численні матеріали, представлені на однойменній  бібліотечній виставці:  художні й публіцистичні твори, наукові статті, світлини різних років життя…

        Відповідальна за проведення  заходу Надія Каретнікова.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top