“Вічність нашої мови в Шевченковім слові”

27 лютого 2019 року з 14:00 по 17:00 в  актовій залі Івано-Франківської дитячої музичної школи №2 ім. В. Барвінського , за організазії Департаменту культури міської ради, відбувся міський огляд-конкурс читців, присвячений 205-й річниці з дня народження Т.Г.Шевченка.  Юні поціновувачі поезії Кобзаря мали можливість представити свої вміння. У виконанні юних талантів звучали найкращі твори Т. Шевченка, улюблені вірші сучасних авторів, а також авторська поезія.

Працівники відділу обслуговування ЦБ (абонементу ЦБ,  вул. К.Данила, 16 та читального залу ЦБ, вул.Пилипа Орлика,5) Департаменту культури міської ради долучилися до організації та проведення огляд-конкурсу, підготувавши десант Шевченкової книги (виїзна книжкова виставка)  “Вічність нашої мови в Шевченковім слові”, а також читця для виступу на конкурсі – учасницю ММО “Арт-АКТив”, студентку 1-го курсу медичного університету, Пасічник Олю, яка порадувала присутніх чудовим читанням творів :

  • Т.Г. Шевченко ”Тополя”;
  • Марія Скочеліс “Мама” (твір сучасного автора);
  • Ліна Костенко “Крила”(твір на вибір).

Якби не оцінило виступ Олі шановне жюрі, аплодисменти присутніх в залі, після її виступу, були вельми красномовними, тож ми щиро дякуємо нашій представниці на конкурсі, а  Департамент культури міської ради відзначив її подякою за участь в заході.

Учасники та гості конкурсу мали можливість доторкнутися до невмирущого Шевченкового слова, переглядаючи збірки його творів, альбоми, альманахи, присвячені Кобзареві. Виставка надала конкуру естетичного забарвлення, адже вона гармонійно доповнила живе поетичне звучання “Кобзаря” і настільки зацікавила учасників конкурсу, що вони організували біля неї невеличку фотосесію.

Відповідальна за проведення заходу Кирста О. М. професійно представляла книги виставки присутнім.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top