“В його поезії заговорили бурі”

25 серпня в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи,11 А) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся репортаж з книжкової полиці “В його поезії заговорили бурі”, присвячений 165 річниці від Дня народження І.Я.Франка.

Читачі мали змогу ознайомитися з творами Івана Франка, які є в нашій бібліотеці. Творчість письменника різноманітна. Тут були представлені книги з творами Франка  як для старшокласників, так і для найменших читачів. 

27 серпня 1856 року у селі Нагуєвичі на Львівщині народився Іван Франко – письменник, учений, громадський і політичний діяч.

І.Франка ми називаємо Каменярем за його завзятість у боротьбі з завадами на шляху прогресу, універсальним генієм – за всеосяжність охоплення життя, розмаїття поставлених проблем і думок; нашим національним пророком, бо він звершував безнастанний подвиг – вів свій народ до щасливої долі. Титаном праці теж величаєм Франка. Тільки незмірною любов’ю до людей можна пояснити колосальну працездатність, з якою з дня на день працював І.Франко, давши своєму народові й світу тисячі творів. За 40 років творчого життя кожних 2 дні виходив новий твір письменника (вірш, новела, повість, роман, монографія….), щороку видавав 5-6 книжок.

Франка читають в цілому світі. Поступ, волю, заклик до боротьби за свободу проголошують полум’яні твори І.Франка. 

Відповідальний за проведення: Яковойко Н.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top