ЛРЗ-Фест. Станція №7: клуб “Люди золотого віку”

До Дня Незалежності на Івано-Франківському локомотиворемонтному заводі влаштували мультикультурний фестиваль «ЛРЗ-фест». Гостей запросили на 12 локацій, оформлених як станції, на яких зупиняються потяги. Була з-поміж них і станція №7 під назвою «Золотий вік», розташована у провулку біля дизельної дільниці цеху з ремонту рухомого складу. Назва говорить сама за себе – тут зібралися немолоді вже люди, щоб взяти участь у музично-розважальній програмі в українському ретростилі. Ведучою програми впродовж двох днів, 22 і 23 серпня, була керівник народного аматорського молодіжного хору «Осанна» храму Царя Христа міського Народного дому – Любов Терлецька.

Активними учасниками програми стали члени клубу «Люди золотого віку», що діє при читальному залі ЦБ (вул.П.Орлика,5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради. Керівниця клубу, Ірина Тарновецька-Мороз, розповіла присутнім про державні символи України, відтак пролунала літературно-музична композиція про символи-обереги українського народу. Про символічне значення червоної калини гості довідалися від Зінаїди Харун, про українську писанку цікаво розповів Володимир Дяченко. Ореста Капечук нагадала присутнім, а це були здебільшого жінки, про магічну силу коралів, а ось Анна Мулик підготувала розповідь про чудові квіти – чорнобривці, Ірина Шалкітене висвітлила історію появи на нашій землі символу українського села – квітки мальви. А поетеса Світлана Пілецька, як і властиво творчій людині, оформила свій виступ про соловейка у формі вірша-загадки. У виконанні членів клубу пролунали пісні «Ой у лузі червона калина», «Чорнобривці», «Смерекова хата». Звісно, не все у співаків-аматорів вдавалося, проте підтримка й активна участь Любові Терлецької допомогли здолати неузгодженості з тональністю. Нагородою членам клубу стали гучні оплески присутніх.

У перший день фесту людей старшого віку вітав фольклорний ансамбль «Вишиванка» Народного дому «Просвіта» (керівник – Надія Самборська). В його виконанні прозвучали відомі українські народні пісні, а присутні охоче підспівували вокалістам. Коли ж зазвучала коломийка у виконанні троїстих музик дитячої музичної школи № 3, члени клубу «Люди золотого віку» не могли втриматися, щоб не піти у танок. Незабутні хвилини гумору і сміху подарував гостям артист розмовного жанру обласної філармонії імені Іри Маланюк – Ігор Чепіль.

Наступного дня на станції №7 зустрілися представники двох поколінь – найстаршого і наймолодшого. Останнє представляли юні учасники художньої самодіяльності Народного дому села Крихівців. Діти створили для людей «золотого віку» справжню атмосферу свята. Щиро дякуємо за це директорові Народного дому Івану Малику та художньому керівнику Лілії Громоляк. Разом з іншими учасниками художньої самодіяльності села Крихівців вони подарували гостям море позитиву і гарного настрою. Упродовж двох днів гостей частували кавою та чаєм із солодкими смаколиками. А майстер-краси – перукарі та візажисти – доклали максимум зусиль, щоб жінки-пенсіонерки помолодшали щонайменше на десять років і завдяки фотографам змогли зберегти своє неймовірне перевтілення.

За активну участь у культурно-громадському житті Івано-Франківської міської територіальної громади та за участь у заходах, присвячених 30-й річниці незалежності України учасників клубу «Люди золотого віку» відзначили подяками Департаменту культури. Подяки та подарунки урочисто вручали 24 серпня 2021 року в сквері Руської трійці на святі для людей «золотого віку» з нагоди святкування 30-ї річниці Незалежності України. Щире спасибі за турботу та увагу міському голові Івано-Франківська Русланові Марцінківу, який ніколи не забуває про людей, що свого часу доклали чимало зусиль задля розвитку Франкового міста і вважає, що будь-яке суспільство є зрілим, якщо воно з честю та гідністю ставиться до людей «золотого віку».

Відповідальна: Ірина Тарновецька-Мороз.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top